ГоловнаСвіт

Переговори нафтовидобувних країн відклали через Саудівську Аравію

Новий проект угоди про замороження видобування передбачає участь усіх країн-членів ОПЕК

Переговори нафтовидобувних країн відклали через Саудівську Аравію
Фото: EPA/UPG

Переговори нафтовидобувних країн щодо заморожування видобутку перенесено на більш пізній за часом термін через позицію Саудівської Аравії, яка в останній момент вирішила внести зміни в підсумковий проект угоди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Саудівська Аравія хоче проводити переговори з усіма членами ОПЕК, у тому числі з Іраном.

Заступник спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман заявив, що Саудівська Аравія заморозить видобуток нафти, тільки якщо всі великі країни-експортери, включаючи Іран, погодяться заморозити виробництво. Хоча саме Ер-Ріяд раніше наполягав на виключенні свого головного регіонального суперника через відмову Ірану обмежити виробництво нафти.

"Саудити все змінили сьогодні вранці. Вони вимагають, щоб усі члени ОПЕК приєдналися до переговорів", - повідомило джерело в ОПЕК.

Нагадаємо, саміт країн-експортерів нафти в Досі бойкотує Іран, який в останні місяці почав виходити на нафтовий ринок після багаторічної відсутності, зумовленої санкціями США і Євросоюзу. Тегеран заявив, що вітає будь-які зусилля для стабілізації цін на ринку "чорного золота" і сам буде сприяти цьому після того як досягне досанкційного рівня видобутку нафти - 4 млн барелів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram