ГоловнаСвіт

В Еквадорі стався потужний землетрус, є загиблі

Загинули 77 осіб, 588 отримали поранення

В Еквадорі стався потужний землетрус, є загиблі
Эквадор
Фото: EPA/UPG

Потужний землетрус магнітудою 7,8 бала стався біля берегів Еквадору, поштовхи відчувалися на території аж до столиці країни Кіто.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

За даними геологічної служби США, епіцентр землетрусу був за 27 км на південний схід від прибережного міста Муісне, вогнище залягало на глибині 19 км. У столиці (170 км від епіцентру) землетрус відчувався протягом 40 секунд, люди в паніці залишали будинки. У кількох районах міста відключено електрику.

Надходять повідомлення про численні пошкодження будівель, щонайменше один будинок і естакада обвалилися в портовому місті Гуаякіль.

Згідно з останніми даними, загинули 77 осіб, постраждали щонайменше ще 588 осіб.

"На цей момент число загиблих досягло 77, поранено 588", - ідеться в повідомленні адміністрації президента Еквадору в Twitter..

Тихоокеанський центр запобігання цунамі повідомив про ризик виникнення небезпечних хвиль на відстані до 300 км від епіцентру землетрусу. У шести провінціях Еквадору було оголошено надзвичайний стан.

Нагадаємо, внаслідок серії землетрусів у регіоні Кюсю на південному заході Японії близько 2 тис. людей отримали поранення і травми, кількість загиблих - 41.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram