ГоловнаСвіт

Догляд за хворими у ФРН став сферою діяльності "російської мафії", - ЗМІ

Кожен п'ятий євро, виплачений німецькими страховими касами пацієнтам, які потребують догляду, міг незаконно йти до "російськомовних" злочинців

Догляд за хворими у ФРН став сферою діяльності "російської мафії", - ЗМІ
Фото: mosmed.org

Догляд за хворими в Німеччині став сферою діяльності так званої "російської мафії". Організовані "російсько-євразійські" злочинні угруповання розробили безліч способів обману страхових кас. Про це свідчать результати проведеного у 2015 році розслідування Федерального відомства з кримінальних справ (BKA), передає DW.

Організовані вихідцями з країн пострадянського простору амбулаторні служби для догляду за хворими й інвалідами обдурили лікарняні, страхові і соціальні каси Німеччині не менше ніж на мільярд євро, повідомляють у суботу, 16 квітня, сайти суспільно-правової медіа-компанії Bayerische Rundfunk і газети Die Welt.

За даними журналістів, серед найпоширеніших способів обману - підробка звітів про надані послуги і залучення в обман самих пацієнтів, які вдавалися до симуляції.

У випадках із пацієнтами, які вимагають постійного догляду, злочинцям удавалося отримувати до 15 тисяч євро на місяць за ненадані послуги.

Як заявили представники Федерального відомства з кримінальних справ, такі злочини скоюють по всій Німеччині, але найбільш поширені в таких федеральних землях, як Берлін, Північний Рейн-Вестфалія і Нижня Саксонія.

Кожен п'ятий євро, виплачений німецькими страховими касами пацієнтам, які потребують догляду, міг незаконно йти до "російськомовних" злочинців.

За даними Федерального статистичного відомства, в Німеччині близько 2,63 млн осіб потребують амбулаторного чи постійного догляду. 764 тис. із них проживають у спеціальних закладах - будинках для людей похилого віку або інтернатах. Наприкінці 2013 року в країні налічували 13,03 тис. таких закладів і 12,745 тис. амбулаторних служб для догляду за пацієнтами.

Нагадаємо, Іспанія розслідує зв'язки оточення Путіна з мафією. Слідчі мають намір звинуватити 27 осіб у відмиванні, шахрайстві й інших злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram