ГоловнаСвіт

В Іспанії заарештували голову антикорупційного фонду

Раніше "Чисті руки" звинуватили принцесу Кристіну у фінансових махінаціях

В Іспанії заарештували голову антикорупційного фонду
Фото: politeka.net

Іспанська поліція заарештувала голову антикорупційного фонду "Чисті руки", який раніше звинуватив іспанську принцесу Кристіну у фінансових махінаціях

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на іспанські ЗМІ.

Як зазначають, Мігеля Бернарда заарештували в його будинку в Мадриді. Представники поліції поки що не уточнюють, які звинувачення йому пред'явили.

Влада також повідомляє, що всього в рамках розслідування діяльності антикорупційного фонду було заарештовано 11 осіб.

За версією слідства, члени організації висували звинувачення проти тих чи інших осіб, а потім знімали свої претензії в обмін на хабарі.

Нагадаємо, слідство звернуло увагу на принцесу Кристіну після того, як іспанські громадські активісти, які борються з корупцією, заявили, що вона знала про махінації свого чоловіка, а також що вона брала участь у деяких незаконних фінансових операціях. Активісти стверджують, що за три роки існування створеної на ім'я Урдангаріна компанії Aizoon дочка колишнього монарха Хуана Карлоса зняла з її рахунку €571 тисячу, хоча інвестиції в цю фірму склали лише €1,5 тисячі.

4 березня принцеса Кристіна в суді заявила, що всі дії, на підставі яких їй висунуто звинувачення в податкових злочинах і фінансових махінаціях через компанію Aizoon, здійснював її чоловік Іньякі Урдангарін.

Судовий процес, що проходить у місті Пальма-де-Мальорка, як вважає багато іспанців, став ганьбою для королівської сім'ї. Захист принцеси заявляв, що фонд "Чисті руки" вимагав значну суму грошей за відведення звинувачень на адресу Кристіни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram