ГоловнаСвіт

У Латвії порушено справу проти автора петиції про приєднання до США

Автор петиції виступив на захист свого соратника, який закликав до приєднання Латвії до Росії.

У Латвії порушено справу проти автора петиції про приєднання до США
Латвия
Фото: id77.livejournal.com

Поліція безпеки (ПБ) Латвії порушила кримінальну справу проти автора петиції про приєднання республіки до США - редактора порталу Ves.lv Дениса Бартецького.

Про це повідомляє Mixnews.lv.

Як повідомив у соціальній мережі Facebook політичний і громадський активіст Володимир Ліндерман, сьогодні поліція безпеки провела обшук у квартирі Бартецького.

"Сьогодні вранці 14 квітня Поліція безпеки провела обшук у Antonio Bandera (Денис Бартецький). Проти нього порушено кримінальну справу - за інтернет-петицію про приєднання Латвії до США. Нагадаю, це була така пародійна відповідь на несправедливий вирок Максиму Коптелову, який розмістив в Інтернеті петицію про приєднання Латвії до Росії. У Бартецького вилучено комп'ютер і телефон", - написав Ліндерман.

Тим часом, сам Бартецький в інтерв'ю радіо Baltkom вказав, що його не здивував візит латвійських органів безпеки.

"Звичайно, я думав, що до такого абсурду може дійти. Я хотів подивитися, наскільки абсурдні форми це прийме. Петиція явно пародійна", - сказав Бартецький.

За його словами, співробітники Поліції безпеки поводилися чемно.

"Співробітники, їх було четверо, поводилися дуже коректно, ніяких претензій до них немає. Спокійно все зробили, у мене вдома маленька дитина. Вилучили всі носії, комп'ютери, в тому числі дитячий планшет і два мобільні телефони", - розповів Бартецький.

Він підкреслив, що своєю петицією він хотів показати абсурд вироку Максиму Коптелову.

"Мета моєї петиції відрізняється від Коптелова. Коли людині дають рік в'язниці за жарт, мені здається, що це якийсь абсурд. Звичайно, вони мали провести з ним бесіду, пригрозити йому пальцем і все таке, але коли людині дають таке серйозне покарання, то це абсурд. Давайте тоді приєднаємо Латвію до США, що чисто географічно неможливо. Або до Галактичної імперії, впевнений, там теж буде порушено справу", - сказав Бартецький.

Нагадаємо, на початку березня на сайті громадських петицій Avaaz.org стартував збір підписів за приєднання Латвії до США. Ця акція стала відповіддю на рішення суду, що засудив жителя Латвії Максима Коптелова до шести місяців тюремного ув'язнення за організацію аналогічного збору підписів за приєднання країни до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram