ГоловнаСвіт

Польща викликала посла Росії "на килим" через політ Су-24 над американським есмінцем

Міноборони РФ стверджує, що російські літаки не становили загрози американському есмінцю

Польща викликала посла Росії "на килим" через політ Су-24 над американським есмінцем
Бомбардировщик Су-24
Фото: http://ria.ru

Посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва у терміновому порядку викликали в МЗС Польщі у зв'язку з прольотом російських літаків Су-24 і вертольотів над американським есмінцем у Балтійському морі.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Напередодні стало відомо, що одне зі зближень російського літака з кораблем сталося в той момент, коли з палуби мав злетіти польський вертоліт.

"Ми вже тривалий час спостерігаємо таке провокаційну поведінку або російських літаків, або підводних човнів, які випробовують нашу оборонну систему, питання: з якою метою?" - заявив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

Про інцидент стало відомо 13 квітня. За даними джерела агентства Рейтер, літак пролетів за 30 метрів від есмінця.

У США назвали цей випадок несумісним з професійними стандартами роботи військових у міжнародних водах і повітряному просторі.

Офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що екіпажі російських літаків Су-24 під час обльоту есмінця військово-морських сил США "Дональд Кук" у нейтральних водах Балтійського моря дотримувалися всіх заходів безпеки. За словами Конашенкова, літаки летіли приблизно за 70 км від російської військово-морської бази. Вони виконували планові навчально-тренувальні польоти. Коли льотчики виявили корабель у зоні візуальної видимості, вони зробили відворот від нього з дотриманням всіх заходів безпеки.

Нагадаємо, раніше у квітні Латвія виявила російський підводний човен у своїй винятковій економічній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram