ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Обама заявив про відступ ІДІЛ в Іраку і Сирії

За словами президента США, коаліції вдалося відрізати терористам канали фінансування і постачання зброї

Обама заявив про відступ ІДІЛ в Іраку і Сирії
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) стрімко втрачає свої позиції в Сирії і в Іраку під ударами міжнародної антитерористичної коаліції.

Відповідну заяву було зроблено під час наради з радниками з національної безпеки, інформує агентство Рейтер.

"Сьогодні на полі бою в Сирії і в Іраку угруповання мусить оборонятися, а наша коаліція з 66 країн, в яку входять і арабські партнери, веде активний наступ. Це прорив, і ми маємо намір ним скористатися. Ми і далі будемо ліквідувати їхніх лідерів, польових командирів і тих, хто планує теракти. Для керівництва угруповання останні кілька місяців були дуже складними", - цитує euronews слова американського лідера.

За словами Обами, коаліції вдалося відрізати терористам канали фінансування і постачання зброї.

"Кількість бойовиків, за оцінками, найнижча за два роки, і все більше з них розуміють, що їхня справа пропаща", - додав він.

Також президент США зазначив, що все більше джихадистів тікають з Іраку і Сирії до Лівії.

"Ми будемо далі використовувати весь арсенал інструментів у нашому розпорядженні, щоб викорчувати ІД з цієї країни. Ми допомагаємо новому уряду Лівії, який працює над безпекою своєї країни", - зазначив Обама.

Альянс із 65 країн на чолі з США проводить із серпня 2014 року бомбардування позицій терористів в Іраку. У вересні 2014 року почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Станом на сьогодні міжнародна коаліція здійснила понад 11,5 тис. авіаударів по позиціях ісламістів в Іраку і Сирії. Було вбито або захоплено кількох ключових лідерів угруповання.

"У найближчі дні і тижні ми маємо намір зробити більше", - пообіцяв Обама.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що терористи ІДІЛ зруйнували Ворота Бога в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram