ГоловнаСвіт

У Туреччині за підозрою у вбивстві затримано двох "російських шпигунів"

Росіяни прибули до Туреччини за підробленими паспортами і мали фальшиві посвідчення співробітників Інтерполу

У Туреччині за підозрою у вбивстві затримано двох "російських шпигунів"
Архив

У Стамбулі у результаті спільної операції турецької Національної розвідувальної організації і поліції затримано двох росіян, які підозрюються у причетності до вбивства ісламіста з Чечні Абдулвахіда Едельгірєєва.

Як повідомляє Hurriyet, підготовка до операції із затримання росіян тривала півроку, а саме затримання відбулося 8 квітня.

Імовірних вбивць, 52-річного Юрія Анісімова та 55-річного Олександра Смирнова, затримали під час підготовки до якоїсь нової операції. Давати свідчення вони відмовилися.

За даними слідства, росіяни прибули до Туреччини за підробленими паспортами. Під час обшуку у них також було вилучено фальшиві посвідчення співробітників Інтерполу. На вилучених у них картах пам'яті було виявлено велику кількість фотографій.

Едельгірєєва вбили 1 листопада 2015 року біля його будинку у Стамбулі. У нього стріляли, а також завдали йому ножові поранення. Відразу після вбивства повідомлялося, що злочинців було двоє. Поліція також встановила, що підозрювані втекли в машині, орендованій ще одним росіянином - Олександром Насіровим, за 20 днів до вбивства. Перед вбивством Насіров зустрічався з Анісімовим і Смирновим.

Офіційних коментарів від влади Туреччини з приводу затримання росіян не надходило. Hurriyet називає їх "шпигунами", проте незрозуміло, звинувачують їх у шпигунстві чи лише у убивстві.

Абдулвахід Едельгірєєв, родич Мовладі Удугова, був відомий як адміністратор сайту "Кавказ-центр", визнаного в Росії екстремістським. Його тесть Іса Умаров є членом забороненого в Росії угруповання "Імарат Кавказ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram