ГоловнаСвіт

Екс-голову військової поліції Грузії звинуватили в убивстві

Справі присвоєно гриф секретності

Екс-голову військової поліції Грузії звинуватили в убивстві
Фото: news.vdv-s.ru

Прокуратура Грузії заочно пред'явила колишньому начальнику військової поліції республіки Мегісу Кардаві (перебуває в розшуку) звинувачення в замовленні вбивства генерала Романа Думбадзе в Москві 2012 року, передає Російська служба Бі-бі-сі.

"Слідством встановлено, що Мегіс Кардава за допомогою посередника зв'язався з кримінальним угрупованням, що діє в Російській Федерації, в Москві, і замовив убивство Романа Думбадзе", - заявили в службі держбезпеки Грузії.

У службі повідомили, що справі присвоєно гриф секретності і деталей справи не розголошують, виходячи з інтересів слідства.

За версією слідства, 21 травня 2012 року в Москві група з чотирьох осіб скоїла вбивство Думбадзе в обмін на отримання певної суми.

Усі четверо зараз відбувають покарання в Росії, а посередника затримали в Грузії, і суд визнав його винним, зазначили у відомстві.

Думбадзе засудили в Грузії на довічне ув'язнення за звинуваченням у зраді батьківщині. 2004 року він, командувач Батумською бригадою, заявив про непокору міністерству оборони Грузії.

2008 року Росія обміняла Думбадзе у Тбілісі, повернувши до Грузії 12 грузинських військових. 2010 року Думбадзе отримав російське громадянство, 2012 року його розстріляли на Рубльовському шосе в Москві.

Адвокат Кардави Малхаз Веліджанашвілі стверджує, що матеріали справи про вбивство генерала спираються переважно на інформацію і докази, отримані з Росії.

"Виходячи з цього, легко зробити висновок, що прокуратура і слідство діє в російських інтересах, а не інтересах країни", - заявив адвокат, який вважає звинувачення на адресу Кардави безпідставними.

Кардаву вже розшукують грузинські правоохоронні органи у зв'язку з низкою кримінальних звинувачень, висунутих йому після зміни влади в Грузії 2012 року.

Нагадаємо, в Білорусі перед судом постане росіянин за звинуваченням у вбивстві білоруської спортсменки Юлії Баликіної. Йому загрожує до 25 років позбавлення волі, довічне ув'язнення або смертна кара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram