ГоловнаСвіт

Суд у Москві оштрафував журнал The New Times за згадку "Правого сектору"

Видання нібито зловживало свободою масової інформації

Суд у Москві оштрафував журнал The New Times за згадку "Правого сектору"
Фото: cn.nytimes.com

Мирова судова дільниця Пресненського суду Москви оштрафувала сукупно на 44 тисячі рублів журнал The New Times і його головного редактора Євгенію Альбац за зловживання свободою масової інформації після попередження Роскомнагляду, повідомляє Интерфакс.

Суд установив, що видання порушило частину 2 статті 13.15 КоАП РФ (зловживання свободою масової інформації), і призначив адміністративне покарання у вигляді штрафу в 4 тисячі для Альбац і 40 тисяч рублів для юридичної особи ТОВ "Новые времена".

Зі свого боку представник Євгенії Альбац адвокат Вадим Прохоров заявив, що має намір оскаржити рішення мирового судді, яке поки що не набуло чинності.

"Якщо я ненавиджу Гітлера, мені що, щоразу при згадці про нього треба додавати, що його визнали винуватим на Нюрнберзькому процесі? Ми не поширювали інформації, тим паче позитивної, про "Правий сектор", у матеріалі він був згаданий побіжно", - сказав Прохоров.

Нагадаємо, 21 січня журналу The New Times було винесено попередження за матеріал "Аби не було війни", опублікований у січневому номері (№392). Порушенням вказують той факт, що в тексті згадано організацію "Правий сектор", але в матеріалі не вказано, що її діяльність в Росії заборонена.

Стаття була опублікована 18 січня, і винесене попередження є першим цього року. Згідно із законодавством, якщо ЗМІ протягом року отримає два і більше попереджень від Роскомнагляду, то в останнього з'явиться можливість звернутися до суду з позовом про анулювання виданню свідоцтва про реєстрацію ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram