ГоловнаСвіт

ЮНІСЕФ: нігерійські ісламісти масово використовують дітей-смертників

У кожному п'ятому теракті, організованому ісламістами, смертником стає дитина.

ЮНІСЕФ: нігерійські ісламісти масово використовують дітей-смертників
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Ісламісти з Нігерії останнім часом у рази збільшили використання дітей-смертників для здійснення терактів.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

За даними фонду, угруповання "Західноафриканська провінція Ісламської держави", більш відома під своїм старим найменуванням "Боко Харам", активно залучає дітей до терористичних актів. У кожному п'ятому теракті, організованому ісламістами, смертником стає дитина, причому 75% із них - дівчатка.

У цілому 2015 року діти були задіяні у 21 атаці в Камеруні, в 17 - в Нігерії, а також у двох терактах в Чаді.

Як смертників використовують переважно дітей, викрадених протягом останніх двох років. За оцінкою правозахисної організації Amnesty International, у руках нігерійських ісламістів загалом перебувають до двох тисяч хлопчиків і дівчаток, які виконують підсобну роботу, служать секс-раби або воюють на боці бойовиків.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх") змінило назву на "Західноафриканську провінцію Ісламської держави" у квітні 2015 року. Це було зроблено після того, як на початку березня лідер організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі", а в ІДІЛ погодилися прийняти клятву.

Угруповання "Боко Харам" створене 2002 року. Воно діє в основному на території Нігерії і в сусідніх країнах. Прихильники угруповання виступають за введення шаріату і боротьбу з впливом Заходу.

Нагадаємо, напередодні бойовики "Боко Харам" зажадали 35 млн фунтів за викрадених школярок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram