ГоловнаСвіт

Ердоган поскаржився в прокуратуру на німецького телеведучого

Німеччина розгляне прохання Туреччини про кримінальне покарання Бемермана за відео

Ердоган поскаржився в прокуратуру на німецького телеведучого
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав заяву в прокуратуру на телеведучого каналу ZDF Яна Бемермана через сатиру на свою адресу, повідомляє DW.

Про це в понеділок, 11 квітня, заявили в прокуратурі Майнца, куди надійшов запит турецького політика. Заяву буде розглянуто, зазначили у відомстві.

Раніше офіційний представник уряду ФРН Штефан Зайберт заявив, що Німеччина розгляне прохання Туреччини про кримінальне покарання телеведучого за відео. За його словами, перевірка вимог Анкари може зайняти декілька днів.

Перша зустріч представників німецького МЗС, міністерства юстиції та відомства федерального канцлера відбулася 11 квітня.

Скетч Яна Бемермана вийшов на каналі ZDF 31 березня в рамках програми extra3. Через два дні програму прибрали з медіатеки телеканалу.

6 квітня стало відомо, що прокуратура Майнца почала попереднє розслідування стосовно Бемермана. Близько 20 жителів Німеччини звернулися до відомства з вимогою притягнути ведучого до відповідальності за образу держорганів і офіційних представників іноземної держави.

Нагадаємо, на початку березня міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що стосовно 1,845 тис. турецьких громадян порушено справи за звинуваченням в образі президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Кривдникам турецького лідера загрожує до чотирьох років в'язниці.

24 лютого стало відомо, що колишньому нападнику збірної Туреччини з футболу Хакану Шукюру загрожує до чотирьох років позбавлення волі за образу Ердогана в соціальних мережах.

За 10 днів до цього турецький суд засудив 24-річну журналістку Хіляль Калафат до 28 місяців в'язниці за образливі пости на адресу турецького лідера в Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram