ГоловнаСвіт

"Вести недели" розповіли про зв'язок Навального з британськими спецслужбами

Навальний назвав сюжет "России-1" про його зв'язки з Браудером вигадкою

"Вести недели" розповіли про зв'язок Навального з британськими спецслужбами
Дмитрий Киселев

У програмі "Вести недели" з Дмитром Кисельовим на телеканалі "Россия-1" 10 квітня показали 15-хвилинний сюжет про зв'язок опозиціонера Олексія Навального з главою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером, який у програмі називається агентом британських спецслужб.

Повна версія фільму про зв'язки Навального і Браудера під назвою "Ефект Браудера" покажуть в ефірі "России-1" у середу, 13 квітня, в програмі "Специальный корреспондент".

Кореспонденту телеканалу Євгенію Попову нібито вдалося роздобути листування Браудера з Навальним завдяки Євромайдану в Україні і колишньому начальнику служби безпеки Бориса Березовського Сергію Соколову. З листування випливає, що глава Hermitage Capital завербував російського опозиціонера для "розвалу Росії". Жодних конкретних деталей про те, що це за листування, де воно зберігалося і як опинилося у журналістів, в сюжеті не наводиться, зазначає Медуза.

Серед іншого, в сюжеті цитується лист від 23 грудня 2007 року, в якому йдеться про те, що "агент Соломон2 повідомив співробітника британської розвідки про встановлення контакту з Олексієм Навальним. У листі йдеться, що Навальному потрібно буде фінансування для якоїсь спеціальної операції "Тремтіння" (Quake), а також про те, що Навальному присвоєно псевдонім "Свобода" (Freedom).

Метою операції "Тремтіння" у показаному в ефірі "Вестей недели" листі називається підрив конституційного ладу в Росії. Автори сюжету стверджують, що 2агент "Соломон"- це глава фонду Hermitage Capital Вільям Браудер.

Потім, як стверджують автори сюжету, Навальний і Браудер підтримували листування, під час якого глава Hermitage пропонував опозиціонеру різні матеріали для розслідувань.

Також у сюжеті цитується ще один лист співробітника британської розвідки, де йдеться про виділення Навальному 300 тисяч доларів на кампанію в соціальних мережах на підтримку "списку Магнітського", в складанні якого, як кажуть в фільмі "Росии-1", брав участь і сам опозиціонер .

Навальний назвав вигадкою сюжет "России-1" про його зв'язки з Браудером.

Нагадаємо, в середині березня представники громадської організації "Всеросійський міжнаціональний союз молоді" звернулися в Генпрокуратуру і Мін'юст Росії з проханням перевірити фінансування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, визнати фонд "іноземним агентом", а також перевірити Навального на предмет розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram