ГоловнаСвіт

З офісу Mossack Fonseca вилучили документи та комп'ютерну техніку

У центрі скандалу - знаменитості або світові лідери

З офісу Mossack Fonseca вилучили документи та комп'ютерну техніку
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Влада Сальвадору провела рейд в офісі панамської компанії Mossack Fonseca, яка виявилася в центрі корупційного скандалу через недавній витік інформації. Про це повідомила в суботу BBC News, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З офісу компанії вилучили документи та комп'ютерну техніку.  За день до рейду з будівлі був знятий логотип Mossack Fonseca. За словами представника генеральної прокуратури Сальвадору, офіс компанії повинен був переїжджати.

Як повідомили місцеві ЗМІ, громадяни Сальвадору користувалися послугами компанії для купівлі власності в країні без необхідності їх декларувати.

У Mossack Fonseca заявили, що не скоювали нічого протизаконного.

Компанія Mossack Fonseca виявилася в центрі скандалу з офшорами. 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував доповідь про офшори, заснований на 11,5 млн "панамських документів".

У розслідуванні журналісти посилаються на  "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseca, четвертої за величиною в світі офшорної юридичної фірми. У розслідуванні згадуються близько 140 осіб, багато з яких є знаменитостями або світовими лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram