ГоловнаСвіт

В Абхазії вирішили заборонити купальники поза пляжем

Представник президента в парламенті запропонував обмежитися менш радикальними заходами

В Абхазії вирішили заборонити купальники поза пляжем
Фото: kafanews.com

"Парламент" Абхазії прийняв у першому читанні поправку до адміністративного кодексу республіки, який вводить штраф за носіння купальних костюмів за межами пляжних зон.

Про це повідомляє Интерфакс.

За словами депутата Тимура Гулії, який запропонував внесення поправок у закон, штраф буде зіставний із п'ятьма мінімальними заробітними платами в Абхазії.

Водночас представник президента республіки в парламенті Дмитро Шамба запропонував обмежитися менш радикальним заходами. На його думку, необхідно проводити пропаганду серед відпочивальників, установлювати інформаційні таблички.

"Є досвід країн, де туристам дають буклети з інформацією про місцеві традиції", - зазначив він.

Зі свого боку генпрокурор Олексій Ломія припустив, що деякі співробітники правоохоронних органів використовуватимуть такий закон для отримання хабара.

На думку депутата Беслана Цвінарія, не слід ухвалювати такий законопроект напередодні курортного сезону.

"Наші рішення публічні, інформація поширюється по всьому світу, і це спровокує негативну реакцію з боку людей, які збираються приїхати до нас на відпочинок", - вважає він.

Однак у підсумку депутати все-таки прийняли законопроект в першому читанні.

Нагадаємо, в грудні 2015 року "парламент" самопроголошеної республіки Абхазія в другому читанні прийняв поправку до Конституції, яка вводить повну заборону на аборти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram