ГоловнаСвіт

Путін пишається своїм другом, який фігурує в "панамських документах"

"Що більше в нас буде таких людей, то краще".

Путін пишається своїм другом, який фігурує в "панамських документах"

Президент Росії Володимир Путін пишається своїм другом Сергієм Ролдугіним, який фігурує в розслідуванні "Новой газеты" про панамські офшори.

Про це він сказав під час медіа-форуму Всеросійського народного фронту в Санкт-Петербурзі.

"По цих офшорах пройшлися. Вашого покірного слуги там немає. Але завдання-то є, треба працювати. Зробили інформаційний продукт, знайшли когось із моїх знайомих і друзів, щось наколупали і зліпили. Я дивився ці картинки: там на задньому плані багато-багато незрозумілих людей, а фотографія вашого покірного слуги - на передньому плані у великому форматі. І штовхають: є один у президента Росії, щось він зробив, напевно, це має якусь корупційну складову. Яку? Та жодної там немає", - сказав він.

При цьому Путін підтвердив, що Ролдугін дійсно є його другом.

"Тепер щодо Сергія Павлович Ролдугіна. Він не просто якийсь музикант, він народний артист Росії, блискучий музикант. Багато творчих людей намагаються займатися бізнесом. Наскільки мені відомо, Сергій Павлович теж. Ну який його бізнес? Він є міноритарним акціонером в одній з наших компаній і якісь гроші там заробляє. Але це, звичайно, не мільярди доларів. Це нісенітниця", - заявив Путін.

"Я пишаюся такими людьми, як Сергій Павлович. Майже всі гроші, які він заробив, він витратив на придбання музичних інструментів за кордоном і привіз їх у Росію. Ми завжди вітаємо, коли хтось робить щось таке. Але він йде ще далі. Я знаю, що він уже кілька місяців оформлює ці інструменти у власність державних установ. Що більше в нас буде таких людей, то краще", - додав Путін.

Нагадаємо, Сергій Ролдугін - брат однокласника Путіна. На відміну від інших друзів Путіна, які увійшли до списку Forbes за час його правління, про багатство Ролдугіна донедавна не було нічого відомо.

Однак завдяки витоку з компанії-реєстратора Mossak Fonseca вдалося дізнатися, що пов'язані з Ролдугіним компанії оперують не просто мільйонами, а мільярдами доларів.

Зокрема Ролдугін був власником Sonnette Overseas із Британських Віргінських островів і International Media Overseas (IMO) з Панами. Вони ж були акціонерами Sandalwood Continental і Sunbarn Ltd. Загальний оборот на банківських рахунках лише Sandalwood Continental склав близько 2 млрд доларів, а у звітах за 2009 рік вказано, що вартість її активів - 18 млрд рублів. Обороти інших компаній зі схеми були меншими, але це теж сотні мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram