ГоловнаСвіт

Швейцарська поліція обшукала штаб-квартиру УЄФА через "панамські документи"

УЄФА взяла на себе зобов'язання повністю співпрацювати зі слідством

Швейцарська поліція обшукала штаб-квартиру УЄФА через "панамські документи"
Фото: blogspot.com

Поліція Швейцарії провела обшуки в штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) в Ньоні в зв'язку з публікацією "панамських документів".

Про це повідомляє російська служба Би-би-си.

Згідно із заявою УЄФА, поліцію цікавили документи про контракти, укладені союзом з компаніями Cross Trading і Teleamazonas. Ці дві компанії згадуються в матеріалах, які опублікував Міжнародний консорціум журналістів.

Згідно з розслідуванням, новий президент ФІФА Джанні Інфантіно під час своєї роботи в УЄФА підписав документи на трансляцію матчів Ліги чемпіонів. Їх викупили два бізнесмена Уго і Маріано Хінкіс. Потім вони продали ці права за ціною, що майже втричі перевищує початкову. У цих угодах якраз і фігурують компанії, якими зацікавилися правоохоронці. УЄФА взяла на себе зобов'язання повністю співпрацювати з поліцією.

Сам Інфантіно заявляв, що не порушував закон, підписавши документи про передачу прав.

Раніше він не був помічений у корупційних зв'язках.

Нагадаємо, Інфантіно був обраний новим президентом ФІФА в кінці лютого. Вибори проходили на тлі великого корупційного скандалу. Швейцарська прокуратура завела кримінальну справу на колишнього голову ФІФА Зеппа Блаттера. Його підозрюють у розтраті коштів. Блаттер був відсторонений від футболу на шість років.

У "панамських документах" також згадується один з членів комітету з етики ФІФА Хуан Педро Даміані, а також відсторонений від футболу на шість років голова УЄФА Мішель Платіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram