ГоловнаСвіт

Президент Бразилії виключила перестановки в уряді

Русеф знову заявила, що для її імпічменту немає жодних легальних підстав

Президент Бразилії виключила перестановки в уряді
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Президент Бразилії Ділма Русеф виключила можливість перестановок у кабінеті міністрів, незважаючи на те, що це могло б, на думку її прихильників, забезпечити їй більш високу політичну підтримку.

Про це повідомляє euronews.

"Я вважаю, що будь-яка спроба використовувати заяви про те, що президент порушила податкові закони, щоб вимагати імпічменту, це переворот, оскільки для імпічменту немає жодних легальних підстав", - заявила Русеф вкотре, коментуючи той факт, що у недавно сформованій парламентській комісії незабаром має відбутися голосування щодо імпічменту президенту.

Минулого тижня Партія бразильського демократичного руху покинула владну коаліцію, але в уряді залишилися шість міністрів з цієї партії, і президентська Партія робітників закликала Русеф замінити їх.

Крім того, суддя Верховного суду Бразилії Марко Ауреліо Мелло наказав нижній палаті Конгресу (парламенту) країни створити комісію, щоб проаналізувати, чи сліж ініціювати процедуру імпічменту щодо віце-президента Мішела Темера, котрого, як і Русеф, звинувачують у маніпулюванні урядовими рахунками для приховування зростання дефіциту бюджету.

Це підвищує ймовірність того, що як президента, так і віце-президента можуть усунути від посади.

У понеділок у Сан-Паулу відбулася маніфестація прихильників Русеф, де брав участь і колишній президент Лула да Сілва, який, як і раніше, має в країні велику популярність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram