ГоловнаСвіт

Китай ввів санкції проти КНДР

Пекін позбавив Пхеньян основного джерела доходів, які використовували на військові цілі.

Китай ввів санкції проти КНДР
Ким Чен Ын

Китай у вівторок, 5 квітня, оголосив про введення санкцій проти КНДР.

Про це повідомляє The South China Morning Post.

Міністерство комерції КНР офіційно заборонило імпорт із Північної Кореї золота і рідкісноземельних елементів, а також експорт у КНДР ракетного палива. Крім того, китайські компанії більше не зможуть продавати Пхеньяну будь-які нафтовмісні продукти, які можна використати для його виготовлення.

Ці заходи, як вважає видання, можуть зашкодити боєздатності Збройних сил Північної Кореї, оскільки доходи від експорту в КНР золота і рідкісноземельних елементів ішли переважно на військові цілі.

Це рішення прийнято відповідно до резолюції Радбезу ООН від 2 березня 2016 року, згідно з якою проти КНДР запроваджено пакет санкцій. Приводом послужили випробування Пхеньяном у січні 2016 року водневої бомби, а також запуск міжконтинентальної балістичної ракети, що 7 лютого вивела на орбіту супутник Kwangmyongsong-4 ("Яскрава зірка-4"), призначений для спостереження за Землею. У світовій спільноті цей запуск сприйняли як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, що забороняють КНДР випробування і запуски балістичних ракет.

Нагадаємо, 1 квітня КНДР пообіцяла продовжувати ядерні випробування у відповідь на санкції Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram