ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін вирішив створити Нацгвардію

Росія реформує внутрішні війська МВС через два роки після України.

Путін вирішив створити Нацгвардію
Фото: mvd.ru

Президент Росії Володимир Путін у вівторок оголосив про створення Національної гвардії на базі внутрішніх військ.

Про це пише "РИА Новости".

"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР і так далі", - сказав президент РФ на нараді з керівниками силових органів.

Нагадаємо, 13 березня 2014 року Національну гвардію створили в Україні. Основними функціями Національної гвардії України в мирний час будуть охорона громадського порядку, а в разі введення надзвичайного стану - припинення масових заворушень, відновлення правопорядку в разі виникнення міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів, розблокування або припинення протиправних дій у разі захоплення важливих державних об'єктів чи місцевостей, відновлення конституційного правопорядку під час спроб захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу.

В особливий період, як зараз, або в разі введення воєнного стану Національна гвардія повинна брати участь у виконанні завдань територіальної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram