ГоловнаСвіт

У Франції вирішили ввести озброєну охорону в пасажирських поїздах

Після серії терактів 2015 року посилюють заходи безпеки в громадських місцях

У Франції вирішили ввести озброєну охорону в пасажирських поїздах
Фото: tgorguet, Instagram

Глава Національної компанії французької залізниці (SNCF) Гйом Пепі заявив, що незабаром на рейсових потягах з'явиться озброєна охорона, інформує ВВС.

Згідно з повідомленням, це здійснюється в рамках програми щодо посилення заходів безпеки у громадських місцях, що проводиться урядом у відповідь на серію терактів, які сталися у Франції на початку 2015 року.

Зокрема, в серпні минулого року 25-річний виходець з Марокко Айуб Хаззані відкрив стрілянину у швидкісному поїзді Thalys, що прямував за маршрутом Амстердам-Париж. Тоді нападника нейтралізували четверо пасажирів.

В інтерв'ю французькому каналу Europe 1 глава SNCF сказав, що ввести нову посаду, яку Пепі умовно назвав "інспектор поїзда", стало можливим завдяки новому закону, ухваленому парламентом Франції в березні цього року.

"Інспекторів" навчатимуть стрільбі, уточнив Гійом Пепі.

Нагадаємо, французька влада посилила заходи безпеки після серії терактів у Брюселі. 22 березня два вибухи прогриміли у терміналі міжнародного аеропорту Завентем, пізніше спрацював вибуховий пристрій на станції метро "Мальбек" біля організацій Євросоюзу. В результаті терактів у бельгійській столиці загинула 31 людина, близько 300 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяла на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІД).

У листопаді 2015 року у Парижі і передмісті Сен-Дені в результаті серії терактів загинуло 130 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram