ГоловнаСвіт

Міноборони Азербайджану повідомило про 12 загиблих військових

Повідомляється про взяття кількох стратегічних висот і населених пунктів

Міноборони Азербайджану повідомило про 12 загиблих військових

У результаті бойових дій у зоні Нагірного Карабаху загинули 12 азербайджанських військовослужбовців.

Про це повідомляє офіційний сайт міністерства оборони Азербайджану.

Також був збитий азербайджанський вертоліт МІ-24 і на міні підірвався бойовий танк. За даними відомства, під час зіткнень було поранено більш як 100 вірменських солдатів, знищено шість вірменських танків і 15 артилерійських установок.

Міноборони Азербайджану також заявило про взяття кількох стратегічних висот і населених пунктів. Також повідомляється про жертви серед цивільного населення.

Нагадаємо, Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану в 1991 році. Баку спробував повернути регіон за допомогою силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і НКР підписали Бішкекський протокол про перемир'я.

Ескалація конфлікту на кордоні між Вірменією, невизнаним Нагірним Карабахом і Азербайджаном спостерігається з вересня 2015 року. Тоді вперше з 1994 року був відкритий вогонь з артилерійських систем: РСЗВ, 122-міліметрових гаубиць Д-30 і мінометів. Сторони постійно звинувачують один одного в обстрілі.

24 лютого 2016 року МЗС Азербайджану направив Росії ноту протесту в зв'язку з виділенням Вірменії кредиту на $200 млн для придбання зброї і військової техніки.

Сьогодні по всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту відновилися активні бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram