ГоловнаСвіт

Ремонтні роботи в аеропорту Брюсселя можуть затягнутися на 9 місяців, - ЗМІ

Вибухи завдали більшої шкоди, ніж передбачалося

Ремонтні роботи в аеропорту Брюсселя можуть затягнутися на 9 місяців, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Для відновлення будівлі брюссельського аеропорту "Завентем" після терактів 22 березня знадобиться від 9 місяців до року

Про це повідомила в суботу газета "Дерньер ер", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Обсяг роботи (аеропорту - ред.) досягне до літа тільки 40%", - йдеться в публікації.

Два вибухи в міжнародному аеропорту завдали більшої шкоди, ніж можна було припускати. Притому, що фахівці вважають, що стійкість споруд залу вильоту, де сталися теракти, не постраждала, роботи з відновлення  представляються значними.

Тимчасова інфраструктура, що 29 березня пройшла тестування,  дозволяє пропускати близько 800 пасажирів на годину, тобто набагато менше, ніж раніше - близько 5 тис.

Очікується, що відновлення 20% діяльності може статися в неділю, після того як поліцейські профспілки і МВС змогли домовитися про компроміс щодо заходів безпеки, і страйк правоохоронців більше не блокує відкриття аеропорту.

Але повне відновлення залу вильоту, як передбачається, затягнеться на 9 місяців або рік. А тим часом пасажирам у не дуже комфортних умовах доведеться очікувати від трьох до шести годин між прибуттям в аеропорт і посадкою.

"Контроль буде більш суворим, що виправдано, - зазначає видання, - але також і більш складним, враховуючи тимчасовий характер споруд. Та й реєстрація, як очікується, на тимчасовій інфраструктурі тепер триватиме довше".

Також на час ремонту в аеропорту будуть закриті багато торгових точок.

Нагадаємо, аеропорт так і не відновив роботу після терактів 22 березня. Тоді вибухи сталися в залі вильоту аеропорту і на станції метро. За останніми даними, загинули 35 людей, серед яких троє терористів, близько 340 постраждали.

Серед упізнаних жертв теракту, крім бельгійців, є громадяни США, Китаю, Німеччини, Італії, Нідерландів, Франції, Великобританії та Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram