ГоловнаСвіт

Білорусь поскаржилася на погіршення якості російської нафти

При цьому ціна залишається незмінною

 Білорусь поскаржилася на погіршення якості російської нафти
Фото: transnefteproduct.transneft.ru

Якість російської нафти, що поставляється в Білорусь, останнім часом погіршилася, при цьому її ціна залишається незмінною.

Про це заявив прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков у  інтерв'ю російському агентству "РИА Новости".

Він також зазначив, що між Москвою і Мінськом йде постійна дискусія з питань, пов'язаних з поставками сировини. Поки що, за його словами, сторони знаходять спільну мову, але є моменти "чисто технологічного, структурного плану".

"Ніде правди діти, у нас йде постійна дискусія, в тому числі і щодо ціни. Поки що ми знаходимо спільну мову. Але є моменти чисто технологічного, структурного плану. Наприклад, ми б хотіли, щоб нафта, яка надходить до Білорусі нафтопроводом, була більш високої якості, так як останнім часом її якісні характеристики знижуються. При цьому ціна залишилася колишньою", - розповів Коб`яков.

"Ми домовилися про виділення в окремий потік нафти з більш низьким вмістом сірки і поліпшеним фракційним складом для поставок до Республіки Білорусь і транзит через її територію споживачам Європейського союзу. Хочу зауважити, що в 2016 році вперше з російською стороною була узгоджена поставка всієї російської нафти (обсяг 24 мільйони тонн) e Білорусь трубопровідним транспортом", - додав він

Також міністр зазначив, що проблемним є питання постачання бензину.

"Є проблема - це постачання бензину, виробленого з російської нафти, в Російську Федерацію. Ми весь час говорили про те, що для нас російський ринок є пріоритетним, але він не повинен бути збитковим. Якщо ми на одній тонні бензину отримуємо мінус 100 доларів, то це ніяка економіка не витримає.

Нагадаємо, одна з найбільших в світі нафтових компаній Vitol кілька місяців тому  розпродала всі свої активи на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram