ГоловнаСвіт

У Нагірному Карабаху поновились активні бойові дії

Збитий азербайджанський вертоліт

У Нагірному Карабаху поновились активні бойові дії

По всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту йдуть бойові дії.

Про це заявив прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованнісян, повідомляє Panarmenian.

Вірменія стверджує, що в ніч на 2 квітня Азербайджан зробив наступальні дії із застосуванням артилерії, бронетехніки й авіації.

"На цей час тривають активні бойові дії. Вірменська армія завдала контрудару і  на багатьох напрямках перейшла в контрнаступ. З двох сторін є загиблі. Азербайджанська сторона зазнала численних втрат у живій силі і техніці, збитий вертоліт", - зазначив він.

Раніше в "міноборони" невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) заявили, що збройні сили Азербайджану зробили наступальні дії на багатьох напрямках.

У міноборони Азербайджану назвали інформацію про збитий вертоліт "брехнею і провокацією", повідомляє Day.Az.

"Інформація про нібито збитий вертоліт ВПС Азербайджану є абсолютною брехнею. Це чергова провокація вірменської сторони", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану в 1991 році. Баку спробував повернути регіон за допомогою силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і НКР підписали Бішкекський протокол про перемир'я.

Ескалація конфлікту на кордоні між Вірменією, Нагірним Карабахом і Азербайджаном спостерігається з вересня 2015 року. Тоді вперше з 1994 року був відкритий вогонь з артилерійських систем: РСЗВ, 122-міліметрових гаубиць Д-30 і мінометів. Сторони постійно звинувачують один одного в обстрілі.

24 лютого 2016 року МЗС Азербайджану направив Росії ноту протесту в зв'язку з виділенням Вірменії кредиту на $200 млн для придбання зброї і військової техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram