ГоловнаСвіт

У Бразилії відбулися мітинги на підтримку президента Русеф

Згідно з останніми опитуваннями, число противників президента Бразилії сягнуло рекордних 70%

У кількох містах Бразилії у четвер, 31 березня, пройшли маніфестації на підтримку президента країни Ділми Русеф. Прихильники глави держави виступили проти початку процедури імпічменту щодо президента.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Пропрезідетскіе маніфестації були приурочені до 52-ї річниці встановлення в Бразилії військової диктатури.

Основні маніфестації пройшли у столиці країни Бразиліа і найбільшому мегаполісі Сан-Паулу - в обох містах в них брали участь приблизно по 50 тис. осіб. У Ріо-де-Жанейро маніфестація зібрала близько 10 тис. учасників. Для порівняння, 13 березня на демонстрацію на підтримку імпічменту Русеф вийшли близько 3 млн осіб.

У багатьох мітингувальників були банери з написом "перевороту не буде". Прихильники Русеф вважають, що імпічмент може спровокувати громадянські заворушення.

Прихильники Ділми Русеф становлять меншість у Бразилії. Згідно з опитуваннями громадської думки, число незадоволених її політикою сягнуло рекордних 70%.

Сама Русеф у четвер провела зустріч з артистами та зірками кіно, які підтримують її. За її словами, ті, хто домагається її імпічменту, просто намагаються "надати демократичний відтінок державному перевороту", повідомляє Рейтер.

Русеф, переобрану президентом у жовтні 2014 року, можуть усунути з посади вже в травні, якщо нижня палата Конгресу підтримає її імпічмент. Вона пообіцяла довести свою непричетність до гучного корупційного скандалу навколо державної нафтової компанії Petrobras, до якої, за версією опозиції, причетні сама Русеф та її наставник, колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва.

На тлі кризи найбільша в країні Партія бразильського демократичного руху оголосила про вихід зі складу владної коаліції і виведення своїх членів зі складу уряду, а президент Бразилії скасувала свою поїздку на саміт з ядерної безпеки в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram