ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія увійшла у десятку країн за відпливом мільйонерів

Лідерами за припливом мільйонерів стали Австралія, США і Канада

Росія увійшла у десятку країн за відпливом мільйонерів
Фото: Анатолий Амелин

Росія зайняла шосту сходинку рейтингу країн за відпливом мільйонерів, поступившись місцем Франції, Китаю, Італії, Індії та Греції.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на BBC.

Згідно з даними доповіді консалтингової компанії New World Wealth, з Росії 2015 року виїхали 2 тисячі доларових мільйонерів.

Автори доповіді пояснюють, що відплив забезпечених людей із Росії пов'язаний з "нездоровим рівнем втручання держави" в місцевий бізнес. Крім того, бізнес лякає антиамериканська риторика, яка заважає інвестувати в країну, а також виходити іноземним компаніям на російський ринок.

На думку експертів New World Wealth, відтік мільйонерів для країни загалом погана новина. Їхній від'їзд призводить до виведення значних фінансових коштів, що призводить до ослаблення валюти і місцевих ринків.

Лідерами за припливом мільйонерів стали Австралія, США, Канада, Ізраїль, Об'єднані Арабські Емірати і Нова Зеландія.

Минулого року 4 тисячі мільйонерів із різних країн переїхали жити в Сідней, ще 3 тисячі обрали Мельбурн, а 2 тисячі - Тель-Авів.

Експерти дійшли цих висновків на підставі аналізу статистики видачі віз інвесторам у різних країнах і даних про придбання нерухомості, а також на підставі інтерв'ю із самими мільйонерами, різними посередниками й експертами.

Нагадаємо, мільйонери Вадим Новинський, Костянтин Жеваго і Сергій Тігіпко вилетіли з топ-10 найбагатших українців, згідно з рейтингом, який укладає журнал Forbes. Замість них у число лідерів увійшли Олексій Вадатурський, Андрій Веревський і Леонід Черновецький. Шостим у рейтингу українських багатіїв 2016 року став президент України, власник корпорації "Рошен" Петро Порошенко. Його статок оцінюють у $858 млн.

Як повідомляли, у вересні 2015 року Президент Петро Порошенко виступив за оподаткування багатства і предметів розкоші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram