ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії знову впав військовий літак

Військовий Ан-26 зазнав аварії під час зльоту у Ростовській області

У Росії знову впав військовий літак
Архивное фото
Фото: mil.ru

Комісія Міністерства оборони Росії розслідує причини аварії військово-транспортного літака Ан-26 у Ростовській області.

Про це повідомило "Интерфакс" у четвер джерело у силових структурах, уточнивши, що аварія сталася у вівторок, 29 березня.

"Під час зльоту літака екіпаж почув гучний ляск в районі правого двигуна, після чого спрацювала сигналізація "Пожежа правого". Льотчики негайно вжили заходів до припинення розгону і змогли зупинити літак в межах злітно-посадкової смуги", - розповіло джерело.

За його словами, незважаючи на те, що спрацювала система пожежогасіння, правий двигун повністю згорів. Гвинт і редуктор під час аварії відірвало.

Екіпаж при цьому не постраждав, на землі руйнувань немає.

"Рішенням командування польоти літаків Ан-26 і Ан-30 призупинено до особливих вказівок", - додало джерело. Він також зазначив, що в аварійній ситуації екіпаж діяв "виключно грамотно і холоднокровно".

За попередніми даними, під час розгону літака на правому двигуні відірвалася одна з лопатей гвинта, унаслідок чого сталося розбалансування, двигун розпався і зайнявся.

Нагадаємо, раніше в Приморському краї розбився військовий літак Су-25, що виконував навчально-тренувальний політ. Льотчику вдалося катапультувався, а літак впав у город у приватному секторі. Однією з можливих причин падіння повітряного судна також називають відмову двигунів.

19 березня у Ростові-на-Дону розбився пасажирський "Боїнг" авіакомпанії FlyDubai. Унаслідок катастрофи загинули 62 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram