ГоловнаСвіт

У Румунії екс-начальник трудового табору отримав 20 років за злочини проти людяності

У період його роботи начальником було вбито 103 ув'язнених

У Румунії екс-начальник трудового табору отримав 20 років за злочини проти людяності
Фото: 1in.am

У Румунії колишнього начальнико трудового табору в селі Періправа Іона Фічора засуджено судом у Бухаресті до 20 років ув'язнення за звинуваченням у злочинах проти людяності.

Про це повідомляє ВВС.

Фічор з 1958-го по 1963 рік працював начальником трудового табору при в'язниці Римнику-Серат, де було вбито 103 ув'язнених. Справу проти нього було порушено, коли в дельті Дунаю неподалік від табору виявили п'ять кістяків, що, імовірно, належали ув'язненим.

Фічора звинувачують в тому, що в період його роботи начальником табору арештантів били і морили голодом, часто до смерті.

Сам він звинувачення заперечує. У нього є 10 днів на апеляцію.

Раніше в Румунії засудили до 20 років ув'язнення начальника самої в'язниці Римнику-Серат, 88-річного Олександра Вішінеску. Він звинувачувався у "створенні режиму екстермінації" у в'язниці.

Румунський Інститут розслідування комуністичних злочинів включив Вішінеску у список з 35 осіб, яких він звинувачує у систематичних порушеннях прав людини за часів комуністичного правління. Також у цьому списку є Іон Фічор.

Нагадаємо, в січні рідного брата колишнього президента країни Мірчі Бесеску засудили до чотирьох років в'язниці за звинуваченням у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram