ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ закликає до терактів у кельнському аеропорту, - Bild

Німецькомовні бойовики закликають ісламістів до повторення терактів за зразком Брюсселя

ІДІЛ закликає до терактів у кельнському аеропорту, - Bild
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Аеропорт Кельна і столиця ФРН можуть стати черговою мішенню терористів.

Про це пише в середу газета Bild, повідомляє Укрінформ.

"Німецькомовні бойовики ІДІЛ з "халіфату"закликають ісламістів до повторення терактів за зразком Брюсселя", йдеться в статті.

За даними видання, "німецькомовні бойовики ІДІЛ з "халіфату" закликають ісламістів до повторення терактів за зразком Брюсселя".

У другій половині дня 30 березня в соцмережі з'явилися фотомонтажі, на яких зображено кельнський аеропорт і бойовик, що стоїть перед ним, а також будівля федеральної канцелярії в Берліні в вогні, фігура бойовика і радянського танка часів Другої світової війни. Супроводжують картинки написи: "Те, що вдалося твоїм братам у Бельгії, ти теж зможеш" і "Німеччина - поле бою".

Ще один "шедевр" - пролітаючий літак люфтваффе над заплаканими і закривавленими дитячими обличчями, який повинен переконати, що німецькі літаки бомблять Сирію (насправді Німеччина відправила в театр військових дій 6 літаків-розвідників, - ред.).

Ці мотиви вже використовували раніше. Новим тут, зазначає видання, є те, що німецькомовні ісламісти вперше відкрито заявили про підтримку брюссельських терактів, в яких загинули понад 30 людей.

Нагадаємо, декілька днів тому голова німецького Мін'юсту попередив про загрозу терактів у Німеччині. Хайко Маас заявив, що Німеччині не варто очікувати, що міжнародний тероризм "обійде її боком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram