ГоловнаСвіт

Австрія має намір розглядати прохання про притулок прямо на кордоні

Обмеження числа прийнятих біженців у цьому році суперечить закону

Австрія має намір розглядати прохання про притулок прямо на кордоні
Фото: bgnes.com

Австрія має намір скоротити потік біженців, увівши на кордоні прискорену процедуру розгляду клопотань про надання притулку. Про це в середу, 30 березня, повідомили міністр внутрішніх справ країни Йоганна Мікль-Ляйтнер і міністр оборони Ганс Петер Доскозіл, інформує DW.

Новий захід, який почне діяти орієнтовно з середини травня, став реакцією на зроблену на замовлення уряду у Відні експертизу. Відповідно до неї, обмеження числа прийнятих біженців у цьому році 37,5 тисячами суперечить закону.

Політики обґрунтували заплановану прискорену процедуру існуванням небезпеки для "порядку і стабільності" в країні. Цей захід передбачає, що чиновники будуть упродовж декількох годин в індивідуальному порядку визначати, чи є переконливими докази проти того, щоб вислати заявника про притулок у безпечну третю країну.

Крім того, передбачають посилити охорону кордону, зокрема біля альпійського перевалу Бреннер поблизу австрійсько-італійського кордону.

Нагадаємо, на початку березня міністр оборони Ганс Петер Доскозіл заявив, що Австрія не хоче брати участь у розподілі біженців за системою квот серед європейських країн. За його словами, Австрія "і так багато робить для шукачів притулку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram