ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Житель Ленінградської області подав до суду на Держдуму через надпланову інфляцію

У законі інфляція закріплена на рівні 5%, фактично, за підрахунками заявника, її зростання перевищило 70%

Житель Ленінградської області подав до суду на Держдуму через надпланову інфляцію
Фото: www.pro-fx.com.ua

Житель Ленінградської області Росії подав позов до Державної думи, Міністерства фінансів, а також в Управління федеральної скарбниці в Ленінградській області. Чоловік вирішив закликати чиновників до відповідальності через надмірну інфляцію.

Про це повідомляє 47news.ru.

Відзначається, що позов від Романа Пака надійшов до канцелярії 28 березня. У документі фігурують три відповідачі - Державна дума РФ, Міністерство фінансів Росії, а також Управління федеральної скарбниці в Ленінградській області. Сума позову - 23 тис. 495 руб. 50 коп.

Пак намірений змусити державу відповісти в суді за невиконання закону РФ N 349-ФЗ "Про федеральний бюджет на 2014 рік і на плановий період 2015 і 2016 років". У зазначеному законі інфляція закріплена на рівні 5%, фактично ж, за розрахунком чоловіка, її зростання перевищило 70%. Згідно з повідомленням, в липні 2014 року Роман Пак запланував зібрати 32 тис. рублів, щоб в 2016 році купити компресор і зварювальний апарат для фарбування та покрівельних робіт на сільському будинку. Ця сума враховувала максимально можливе за законом подорожчання. У березні 2016 року Роман Пак дізнався, що вартість планованої до покупки техніки склала не 32 тис. рублів, а 56 тис. 200 рублів.

"Фактично зобов'язання держави перед ним не виконані, придбати товари він не може. Збиток у вигляді упущеної вигоди склав більш як 23 тис. рублів. Цю суму він і має намір стягнути з відповідачів у судовому порядку", - зауважив адвокат заявника

Нагадаємо, за даними Держстату РФ, інфляція в Росії в січні стала максимальною за останні 16 років, досягнувши 3,9% проти 0,6% роком раніше. Середня вартість мінімального набору продуктів у РФ виросла на 8,3%.

Як повідомлялося, кількість зареєстрованих скарг на високі ціни досягла рекордного значення. Тільки за останній тиждень січня Федеральна антимонопольна служба Росії зафіксувала 1007 повідомлень про подорожчання продуктів.

Раніше Генпрокуратура провела перевірки магазинів та аптек в багатьох регіонах Росії. Як з'ясувалося, в деяких випадках ціни "збільшилися на сотні відсотків".

Заступник міністра економічного розвитку Олексій Ведев прогнозував, що пік інфляції припаде на березень-квітень, коли зростання цін досягне 15-17% у річному вираженні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram