ГоловнаСвіт

США відкликають сім'ї дипломатів і військових з півдня Туреччини

Американців евакуюють через зростання терористичної загрози в країні

США відкликають сім'ї дипломатів і військових з півдня Туреччини
Фото: www.marinecorpstimes.com

Влада США наказали покинути бази на півдні Туреччини сім'ям дипломатів і військовослужбовців, повідомляє АР.

"Держдепартамент і Пентагон у вівторок наказали сім'ям дипломатів і військовослужбовців зі США покинути пости на півдні Туреччини через зростання терористичної загрози в країні", - сказано в повідомленні.

Евакуації підлягають члени сімей американських штатних співробітників у консульстві США в Адані, авіабазах Інджірлік, Ізмір і Мугла. Витрати на переїзд будуть покриватися за рахунок уряду.

У заяві Європейського командування Збройними силами заявили, що цей крок "дозволяє забезпечити завчасне безпечне повернення членів сім'ї з цих районів через тривалі проблеми в напрямі безпеки в регіоні".

Державний департамент також обмежив офіційні поїздки, оскільки вважає це "критично важливим".

"Ми розуміємо, що це є руйнівним для сімей наших військовослужбовців, але ми повинні зберегти їх в безпеці і забезпечити бойову ефективність наших сил, щоб підтримати нашого сильного союзника Туреччину в боротьбі з тероризмом", йдеться в заяві Європейського командування.

За словами представника США, рішення наказати сім'ям покинути бази випливало з поточної оцінки загроз безпеки в Туреччині.

Нагадаємо, 21 березня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок боротьби з "хвилею тероризму" в Туреччині.

Як повідомлялося, 19 березня в центрі Стамбула недалеко від площі Таксим підірвався терорист-смертник. У результаті вибуху загинули п'ять осіб. 20 березня Туреччина звинуватила в організації теракту в Стамбулі ІДІЛ. Після теракту в семи районах Туреччини ввели комендантську годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram