ГоловнаСвіт

Влада Бельгії уточнила кількість жертв терактів у Брюсселі

22 березня в Бельгії сталася серія терактів.

Влада Бельгії уточнила кількість жертв терактів у Брюсселі
Фото: twitter.com/ladh

Влада Бельгії уточнила кількість загиблих і поранених у результаті терактів у Брюсселі. За останніми даними, загинула 31 людина, з яких три - терористи-смертники, ще 340 отримали поранення.

Про це повідомляється на офіційному сайті кризового центру при МВС Бельгії, пише РБК-Україна.

Зараз 101 людина до цього часу перебуває в лікарнях. З них 62 людини - в реанімації, 32 - в опіковому центрі. Уточнюється, що їм потрібна спеціальна медична допомога і тривалий період реабілітації.

З 28 загиблих тіла 24 вже упізнані. Як пояснює МВС, 14 осіб загинули через вибухи в аеропорту Завентем, ще десять загинули після теракту на станції метро «Маельбек». Серед 24 упізнаних загиблих 13 чоловік були громадянами Бельгії, інші 11 були громадянами інших держав.

Нагадаємо, 22 березня в аеропорту Брюсселя сталися два вибухи. Пізніше в цей день вибух прогримів на станції метро «Маельбек», яка міститься в центрі міста. Відповідальність за теракти взяла заборонена в Росії терористична організація «Ісламська держава».

Бельгійська прокуратура встановила імена трьох терористів. За версією слідства, Халід аль-Бакрауі вибухнув у метро, а його брат Брахім в аеропорту. Разом з Брахімом, за даними влади, перебував і третій передбачуваний учасник терактів Наджим Лаашрауі. Імовірно, йому вдалося втекти.

Крім них, напередодні поліція затримала підозрюваного в причетності до теракту в брюссельському аеропорту. Ним виявився Фейсал Шеффу - незалежний журналіст, який працював, зокрема, для видання Journal du Musulman.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram