ГоловнаСвіт

У Чорногорії виявили російський осередок "Аум Сінрікьо"

Було затримано шість десятків людей, але всіх незабаром відпустили.

У Чорногорії виявили російський осередок "Аум Сінрікьо"

У Чорногорії 25 березня за підозрою в причетності до терористичної організації "Аум Сінрікьо" (1995 року вона влаштувала газову атаку в метро Токіо) затримали 55 громадян Росії.

Про це пише місцеве видання Vijesti. Зазначають, що це неофіційна інформація, оскільки поліція коментарів не дає.

Шість десятків іноземців, більшість із яких - росіяни, були затримані під час поліцейського рейду, який проводили в готелях Ramada у Подгориці і Perjanik у Даниловграді. Однак незабаром з'ясувалося, що ніхто з них не причетний до теракту 1995 року, тому всіх після допиту відпустили. Крім росіян, під підозру потрапили також четверо японців, ніхто з них також не був заарештований.

Тим часом на сайті МЗС Росії з'явився офіційний коментар з цього приводу, в якому сказано, що серед затриманих було 55 громадян держав СНД, а не тільки Росії.

"Підставою для затримання стали наявні в розпорядженні чорногорської поліції відомості про їхню можливу причетність до міжнародної організованої злочинності. Після допиту затриманих звільнили, жодних звинувачень на їхню адресу не висували. З урахуванням того, що перебування цих іноземних громадян у Чорногорії не було зареєстровано в установленому порядку, найближчим часом вони повинні бути вислані з країни", - наголошено в заяві.

Секта "Аум Сінрікьо", створена у 1980-х роках, отримала всесвітню популярність після теракту в токійському метро, в результаті якого загинули 12 осіб, а постраждали - понад тисяча. В останні роки секта розпалася на два окремі рухи - "Алеф" і "Хікарі но Ва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram