ГоловнаСвіт

Україна і Болгарія мають намір співпрацювати в розвитку сфери туризму

Президенти України і Болгарії обговорили шляхи прискорення запровадження безвізового режиму для України.

Україна і Болгарія мають намір співпрацювати в розвитку сфери туризму
Росен Плевнелиев, Петр Порошенко
Фото: https://twitter.com/stsegolko

Україна і Болгарія мають намір співпрацювати в розвитку туристичної сфери між двома країнами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України Петра Порошенка за підсумками зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим.

"Президенти двох країн позитивно оцінили високий рівень двосторонніх відносин між Україною і Болгарією і взаємну налаштованість сторін на їх розвиток, особливо відзначили відновлення в грудні 2015 року авіаційного сполучення між Києвом і Софією і динамічний розвиток туристичної сфери між двома країнами", - йдеться в ньому.

Також сторони акцентували увагу на неприйнятності незаконної анексії Криму і неприпустимості порушень прав людини і домовилися про подальшу координації спільних дій на міжнародній арені після повернення Криму Україні.

Президенти України і Болгарії обговорили шляхи прискорення запровадження безвізового режиму для України з боку Євросоюзу, який дозволить суттєво активізувати туристичний і діловий обмін.

Президент Болгарії, своєю чергою, наголосив, що його країна завжди і на всіх рівнях - і в Євросоюзі, і в ООН - підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram