ГоловнаСвіт

Прокуратура Бельгії висунула звинувачення трьом підозрюваним у причетності до тероризму

Під вартою ще на добу залишили затриманого 25 березня чоловіка.

Прокуратура Бельгії висунула звинувачення трьом підозрюваним у причетності до тероризму
Бельгийская полиция (Архив)
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Бельгії висунула звинувачення проти трьох підозрюваних у тероризмі, включаючи одного з учасників теракту в Брюсселі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Прокуратура звинувачує Фейсала Ш. (Faycal C) в участі в терористичній групі і вбивствах або спробах убивства з метою тероризму. Під час обшуку в його будинку не було виявлено зброї або вибухівки.

Двом іншим підозрюваним, Абубакару А. і Рабаху Н., також було висунуто звинувачення в терористичній діяльності та приналежності до терористичної групи. Рабаха Н. оголошено в розшук у зв'язку з терактом, якому запобігли в Парижі цього тижня.

Прокурори також сказали, що в ув'язненні ще на 24 години залишиться ще один імовірний терорист, Абдераман А. Його було затримано під час поліцейських рейдів, що пройшли в Брюсселі в п'ятницю.

Ще одного підозрюваного, Тауфіка А., звільнили після допиту в п'ятницю.

За даними бельгійської газети Le Soir, Фейсала Шеффу (Faycal Cheffou) затримали 24 березня поблизу будівлі федеральної прокуратури під час перевірки машини. Видання пише, що він є тим чоловіком у шапці, якого можна побачити на фотографії з камери спостереження в аеропорту разом із двома смертниками. Його впізнав водій таксі, який підвозив трьох терористів уранці в день вибухів.

Теракти було вчинено в Брюсселі 22 березня: вибухи прогриміли в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". У результаті загинула 31 особа, 316 постраждали.

Відповідальність за те, що трапилося, взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram