ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві поліція затримала активістів на узгодженому з владою пікеті на підтримку Савченко

Активісти виступили проти політики президента Володимира Путіна стосовно України.

У Москві поліція затримала активістів на узгодженому з владою пікеті на підтримку Савченко
Архив
Фото: EPA/UPG

У московському парку "Сокольники" поліція затримала дев'ятьох учасників узгодженого з владою пікету на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє "ОВД-Инфо"

У Москві затримано дев'ятьох учасників пікету, організованого рухом "Солідарність" на підтримку Надії Савченко і в знак протесту проти політики президента Володимира Путіна стосовно України. Організатори стверджують, що захід було погоджено з владою.

Активістка Алла Наумчева опублікувала у своєму Фейсбуці відео, на якому видно, як поліцейські розганяли узгоджений пікет.

Согласованный пикет движения Солидарность только что был разогнан сотрудниками полиции. Всех участников мероприятия незаконно задержали.

Posted by Алла Наумчева on Saturday, March 26, 2016

Як розповів "ОВС-Інфо" один з активістів Михайло Крігер, до учасників акції підійшли співробітники поліції, які "без пояснення причин заштовхали пікетувальників в автозак".

Наумчева також написала, що всіх учасників узгодженого пікету "Проти політики Путіна стосовно України" везуть в ОВС Сокольники.

Нагадаємо, 22 березня Росія засудила Савченко до 22 років в'язниці. Тоді Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий обміняти Александрова і Єрофєєва на льотчицю.

25 березня голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов допустив можливість обміну української льотчиці Надії Савченко на затриманих в Україні росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram