ГоловнаСвіт

Бельгійська прокуратура прокоментувала вбивство охоронця АЕС

Триває розслідування.

Бельгійська прокуратура прокоментувала вбивство охоронця АЕС
АЭС Тианж, Бельгия
Фото: EPA/UPG

Прокуратура бельгійського міста Шарлеруа не розглядає терористичний слід у справі про вбивство працівника служби безпеки АЕС "Тіанж".

Про це повідомляє ТАСС.

До завершення розслідування у відомстві відмовилися від додаткових коментарів.

Водночас федеральна прокуратура Бельгії, яка координує всі дії в справі про брюссельські теракти, поки не прокоментувала цей інцидент.

Раніше в суботу, 26 березня, газета Derniere Heure повідомила, що в Шарлеруа було вбито охоронця, який працював на атомній електростанції "Тіанж". Злочин, за інформацією видання, стався ще 24 березня, але в ЗМІ його практично не висвітлювали. Однак зараз співрозмовник газети розкрив дані про те, що перепустку чоловіка, що дає доступ на АЕС, було викрадено.

22 березня в Брюсселі було вчинено теракти в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Жертвами вибухів, за уточненими даними, стали 32 людини, понад 300 постраждали. Поліція встановила, що теракт в аеропорту влаштували Ібрагім Бакрауі та Наджим Лашрауі, а в метро підірвав себе молодший брат Ібрагіма Халід.

"Тіанж" - одна з двох великих АЕС у Бельгії поряд зі станцією "Дул". Підприємство виробляє до 52% електроенергії, що виробляється всіма станціями в країні. АЕС введена в експлуатацію в 1975-му і буде використовуватися як мінімум до 2025 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram