ГоловнаСвіт

У ГПУ заявили про плани завершити розслідування справи Корбана найближчим часом

У Генпрокуратурі заявили, що деякі свідки бояться давати свідчення у справі.

У ГПУ заявили про плани завершити розслідування справи Корбана найближчим часом
Владислав Куценко
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура України має намір найближчим часом завершити розслідування кримінального провадження проти лідера партії "Українське об'єднання патріотів" ("Укроп") Геннадія Корбана.

Про це повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Головне - щоб ми нарешті завершили розслідування, тому що ми готові це зробити. Нам необхідно для цього кілька тижнів. Однак існують певні обставини, зокрема, деякі свідки бояться давати свідчення у справі. Окремі особи, які проходять у справі як свідки, ухиляються від допитів і так далі. Ці моменти не залежать від працівників прокуратури", - сказав він.

Генпрокуратура сподівається на допомогу в справі колишнього мера Марганця Олега Бідняка, який готовий надати інформацію, проте кудись зник.

Куценко повідомив, що слідчі дії проходять і в Києві, і в Дніпропетровську.

Він сподівається, що після зміни запобіжного заходу Корбану на домашній арешт усі зробили висновки, що не потрібно політизувати цей процес.

Кіровський районний суд Дніпропетровська засудив Корбана до 1,5 року в'язниці умовно за викрадення позафракційного депутата Верховної Ради, колишнього голови Державного агентства земельних ресурсів Сергія Рудика в вересні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram