ГоловнаСвіт

У Німеччині заарештовано двох підозрюваних у причетності до брюссельських терактів

На телефоні одного з підозрюваних знайдено повідомлення з ім'ям брюссельського смертника

У Німеччині заарештовано двох підозрюваних у причетності до брюссельських терактів
Фото: torange.biz

Німецька поліція заарештувала двох підозрюваних у причетності до терактів у Брюсселі.

Про це повідомляє Der Spiegel з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Одного з них затримали в середу у місті Гісен. Поліція виявила, що вже після того, як підірвали бомби в аеропорту Брюсселя, і за три хвилини до вибуху в метро він отримав два СМС, у тексті яких згадувався Халід ель-Бакрауї - людина, яка, за версією слідства, привела в дію вибухові пристрої в аеропорту "Завентем". Крім того, в них містилося ще одне слово - fin ("кінець" по-французьки).

Другий - Самір Е. Він раніше перебував під наглядом поліції як переконаний салафіт. У 2015 році його затримали турецькі прикордонники на кордоні з Сирією, куди він намагався проникнути нелегально. Порушника депортували в Амстердам, причому він летів разом із Халідом ель-Бакрауї, затриманим в тому самому районі за схожих обставин.

Поліція Німеччини цю інформацію поки що ніяк не коментує.

22 березня у Брюсселі було здійснено теракти в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Жертвами вибухів, за уточненими даними, стала 31 людина, понад 300 постраждали.

За версією слідства, у дію вибуховий пристрій в аеропорту привів Ібрагім ель-Бакрауї, а в підземці - його брат Халід. Тривають пошуки причетних до теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram