ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти 2 британців і 6 компаній за зв'язки з Іраном

Вашингтон відреагував на триваючу розробку Іраном балістичних ракет.

США ввели санкції проти 2 британців і 6 компаній за зв'язки з Іраном
Архив
Фото: alternativechannel.org

Влада США ввела санкції проти двох громадян Великобританії і шести компаній у зв'язку з підтримкою, яку вони надають розробці ракетної програми Ірану, що триває.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Мінфін США.

В американський "чорний список" потрапили британці Джеффрі Ешфілд (Jeffrey Ashfield) і Джон Мідоус (John Meadows). Крім того, в нього внесено зареєстровані у Великобританії компанії Aircraft, Avionics, Parts&Support LTD і Aviation Capital Solutions LTD, концерни Grandeur General Trading FZE і HSI Trading FZE з ОАЕ, а також іранські Shahid Vohaved Industries і Shahid Nuri Industries.

Як зазначають, більшість із них опинилися під санкціями у зв'язку з іранською авіакомпанією Mahan Air.

"Сьогоднішні зміни в списку санкцій відображають виконання зобов'язань США протистояти триваючій розробці Іраном балістичних ракет", - йдеться в релізі Мінфіну США.

"Програма запусків балістичних ракет Ірану становить загрозу США і їх партнерам в усьому світі", - цитують у повідомленні слова заступника міністра фінансів Адама Шубіна.

Раніше США тричі вводили санкції щодо Mahan у зв'язку з підозрами щодо поставок зброї сирійському уряду, перевезення членів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) і надання транспорту бойовикам ліванського радикального шиїтського руху "Хезболла".

Нагадаємо, раніше в березні США продовжили санкції стосовно Ірану на рік.

Також нагадаємо, що США наступного дня після скасування проти Ірану санкцій за ядерну програму ввели санкції за розробку балістичних ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram