ГоловнаСвіт

Росія використовує постачання газу як інструмент зовнішньої політики, - британський міністр

У Британії побоюються залежності від російського газу в разі виходу з ЄС

Росія використовує постачання газу як інструмент зовнішньої політики, - британський міністр
Фото: EPA/UPG

У разі виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу країна може потрапити в залежність від постачань російського газу.

Про це заявила британський міністр енергетики Ембер Радд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми були свідками того, як такі країни, як путінська Росія, використовують постачання газу як інструмент зовнішньої політики, погрожуючи припиненням постачань чи непомірним збільшенням ціни", - заявила міністр.

За її словами, енергетична безпеки Великобританії можлива тільки в складі Євросоюзу.

"Ми не повинні дозволити, щоб енергетична безпека стала предметом шантажу, націленого на те, щоб поставити Європу на коліна. Тільки якщо ми будемо працювати спільно з ЄС, ми зможемо уникнути того, щоб це стало реальністю", - наголосила вона.

"Треба чітко уявляти, коли це стосується російського газу: коли ми єдині, ми вистоїмо, коли буде розділеними - ми впадемо", - наголосила Радд.

Нагадаємо, референдум про членство Великобританії у ЄС призначено на 23 червня цього року. За даними соцопитування, вихід Великобританії зі складу ЄС готові підтримати 36% громадян. У складі блоку хочуть залишитися 34% британців. Ще 23% британських виборців поки що не визначилися зі своїм рішенням, а 7% вирішили не голосувати взагалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram