ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії порушили понад тисячу справ про участь росіян у бойових діях у Сирії

На вимогу Генпрокуратури РФ обмежено доступ до тисячі інтернет-ресурсів, з 7 тис. сайтів видалено протиправну інформацію

У Росії порушили понад тисячу справ про участь росіян у бойових діях у Сирії
Юрий Чайка
Фото: ngzt.ru

У Росії розслідують понад тисячу кримінальних справ про участь росіян у терористичних угрупованнях у Сирії та Іраку.

Про це заявив генпрокурор РФ Юрій Чайка, виступаючи на розширеній колегії відомства, повідомляє РИА Новости.

"На вимогу Генпрокуратури обмежено доступ до тисячі інтернет-ресурсів, з майже семи тисяч сайтів видалено протиправну інформацію. За фактом участі наших громадян у терористичних угрупованнях на території Сирії та Іраку розслідується понад тисяча кримінальних справ", - сказав він під час свого виступу.

Раніше в березні незалежна експертна організація "Міжнародна кризова група" публікувала доповідь під назвою "Джихад на експорт? Північнокавказьке підпілля", в якій стверджувалося, що російська влада для забезпечення безпеки при проведенні Олімпіади в Сочі у 2014 році сприяла відтоку з південного регіону країни терористів.

У доповіді цитували слова джерела в силових структурах Дагестану, яке говорило, що терористам були "відкриті кордони", а силові структури "допомогли їм забратися звідси".

Наприкінці грудня 2015 року депутат КПРФ Валерій Рашкін отримав відповідь на запит у МВС, в якому йшлося, що правоохоронні органи спільно з ФСБ відстежують понад 2,8 тис. росіян, які виїхали для участі в бойових діях у Сирії та Іраку. Відносно росіян, які долучилися там до ісламістів, порушили майже 900 кримінальних справ.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що росіян зобов'яжуть обґрунтовувати поїздки у "неспокійні" країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram