ГоловнаСвіт

Держдеп США попередив про загрозу нових терактів у Європі

У Бельгії зберігається максимальний рівень терористичної загрози.

Держдеп США попередив про загрозу нових терактів у Європі
Теракт в брюссельском метро
Фото: twitter.com/AAhronheim

Держдеп США попередив американців про загрозу нових терактів у Європі після терактів у Брюсселі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Терористичні угруповання продовжують планувати вчинення в короткостроковій перспективі атак по всій Європі, їх метою є спортивні заходи, туристичні пам'ятки, ресторани і транспорт", - ідеться в заяві Держдепу.

Зовнішньополітичне відомство США закликало американців під час перебування в Європі в місцях масового скупчення людей бути пильними, а також при поїздках громадським транспортом і відвідування громадських місць. Особливу обережність мандрівникам рекомендовано проявляти під час проведення релігійних свят і фестивалів.

Раніше міністр внутрішніх справ Бельгії Жан Жамбон повідомив, що у влади немає конкретної інформації про ймовірність нових терактів. За його словами, рівень терористичної загрози підвищено до четвертого в зв'язку з вибухами, що вже відбулися.

Унаслідок серії вибухів, що сталися 22 березня в Брюсселі, загинула 31 людина. Жертвами вибуху в метро на станції "Маальбек" стали 20 осіб, ще 11 були вбиті внаслідок теракту в аеропорту "Завентем". Ще 250 осіб постраждали.

Влада кваліфікувала подію як теракт. Рівень терористичної загрози в Бельгії підвищено до четвертого - максимального.

Бельгійська поліція визначила трьох підозрюваних у причетності до терактів, скоєних у Брюсселі. Двоє з них, як передбачають, загинули при вибухах, ще одного терориста затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram