ГоловнаСвіт

Розкрито особи брюссельських терористів

Теракти здійснили брати, пов'язані з організатором бійні в Парижі.

Фото: twitter.com/VTMNIEUWS

Бельгійська поліція ідентифікувала двох імовірних терористів, які напередодні здійснили подвійний теракт у брюссельському аеропорту.

Як повідомило телеканалу RTBF джерело в правоохоронних органах, поліція з'ясувала, що теракт у брюссельському аеропорту здійснили брати Халід і Брахім Ель-Бакрауі, які проживали в бельгійській столиці, інформує РБК.

Вони перебували в розшуку за підозрою в причетності до злочинного угруповання. Халід Ель-Бакрауі, зокрема, орендував брюссельську квартиру, яку поліція штурмувала тиждень тому. Однак тоді затримати братів не вдалося.

За даними МВС Бельгії, брати були пов'язані із затриманим кілька днів тому Салахом Абдесламом - одним із організаторів серії терактів у Франції в листопаді минулого року.

Усього, за даними поліції, до вибуху в аеропорту були причетні три людини. Двоє з них загинули, а третього бачили, коли той тікав від будівлі аеровокзалу. До оголошення про його розшук поліція додала фотографію чоловіка, одягненого в світлу куртку і капелюх, який котить візок для багажу. За даними поліції, його звуть Наджим Лаашрауі. Раніше його було оголошено в розшук за підозрою в причетності до терактів в Парижі. Його сліди були виявлені на поясах смертників, виявлених у столиці Франції.

Бомба, яку віз на візку третій терорист, не вибухнула. Її допоміг знайти таксист, який підвозив виконавців нападу в аеропорт. Він вказав поліції, скільки сумок привезли злочинці, завдяки чому поліцейські почали шукати відсутній багаж і в підсумку зуміли знешкодити вибуховий пристрій.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Як повідомило джерело агентства AP в іракській розвідці, терористи ІДІЛ у сирійському місті Ракка впродовж двох місяців планували теракти в аеропортах і на залізничних вокзалах в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram