ГоловнаСвіт

У Росію почали постачати фрукти й овочі із Сирії

В організацію постачання вклали понад $3 млн

У Росію почали постачати фрукти й овочі із Сирії

У Росію почали постачати овочі і фрукти із Сирії, які повинні замістити заборонені турецькі продукти.

Про це пише "КоммерсантЪ".

За даними видання, минулого тижня в Новоросійськ прибула друга партія фруктів і овочів із Сирії - близько 3 тис. тонн апельсинів, лимонів, грейпфрутів, томатів і капусти.

"Спочатку в нас виникли проблеми з імпортом із Сирії. Перший 61 контейнер (близько 1,2 тис. тонн) простояв у порту понад 10 діб через неправильно оформлені митні документи, що призвело до псування частини продуктів", - розповів гендиректор компанії- імпортера "Адиг-Юрак" Аслан Панеш.

Другу партію товарів, за його словами, оформили за дві доби.

Він також додав, що через півроку в Сирії має розпочатися виробництво пакувального матеріалу, в яке планує інвестувати компанія. Це, за його словами, допоможе щотижня ввозити в Росію 3-4 тис. тонн продуктів.

"У планах довести обсяг імпорту до 5 тис. тонн на тиждень", - додав Панеш.

Він додав, що в організацію постачання компанія вже вклала понад $3 млн. Підсумковий обсяг інвестицій, включаючи виробництво упаковки, перевищить $10 млн.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року турецькі ВПС збили російський військовий літак Су-24, який неодноразово порушив повітряний простір країни. Після цього РФ ввела проти Туреччини санкції. Однією з "асиметричних відповідей" за збитий літак стало вилучення з обігу турецьких продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram