ГоловнаСвіт

Обама назвав проблему прав людини перешкодою для дружби з Кубою

Президент США відзначив успіхи кубинської влади в охороні здоров'я та в освіті

Обама назвав проблему прав людини перешкодою для дружби з Кубою
Фото: EPA/UPG

На переговорах у Гавані з кубинським лідером Раулем Кастро президент США Барак Обама заявив, що розбіжності в питанні прав людини і демократії поки що є перешкодою для зміцнення зв'язків Куби і Сполучених Штатів, повідомляє ВВС.

За словами Обами, ембарго проти Куби добігає кінця, однак його остаточне зняття залежатиме від того, наскільки швидко ці розбіжності буде подолано.

"Майбутнє Куби обиратимуть самі кубинці і і ніхто інший. Водночас... я чітко дав зрозуміти, що США будуть виступати за демократію, в тому числі за право кубинців вибирати своє майбутнє", - сказав Обама.

При цьому президент США зазначив, що бачить успіхи кубинської влади в галузі охорони здоров'я та освіти.

Кубинський лідер Рауль Кастро, своєю чергою, заявив, що якби блокаду було знято, то Вашингтон і Гавана могли б досягти більшого.

За його словами, останні заходи, до яких удалася адміністрація Обами з метою нормалізації відносин, були "важливими, але недостатніми".

Кастро також обіцяв Обамі випустити всіх політв'язнів до наступного ранку, якщо президент надасть йому список з їхніми іменами.

Нагадаємо, Обама прибув з історичним візитом на Кубу в неділю, 20 березня, у другій половині дня за місцевим часом (у ніч на понеділок за київським часом). Він став першим за останні 88 років президентом США, який відвідав Кубу.

Незадовго до переговорів Обама анонсував угоду між владою Куби і корпорацією Google.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram