ГоловнаСвіт

Південнокорейці запустять повітряні кулі з 10 мільйонами агіток проти влади КНДР

Запуск куль в КНДР планується здійснити 26 березня.

Південнокорейці запустять повітряні кулі з 10 мільйонами агіток проти влади КНДР
КНДР, Южная Корея
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Південнокорейські активісти заявили, що планують найближчим часом відправити у КНДР за допомогою повітряних куль близько 10 млн листівок з антипропагандою влади Північної Кореї.

Про це пише Тhe Daily Mail.

"Ми запустимо 10 млн пропагандистських брошур, які критикують серйозні порушення Кім Чен Ином прав людини", - заявив перебіжчик з КНДР, активіст Парк Санг-Хак. За його словами, запуск куль планується здійснити 26 березня через прикордонне місто Пхаджу.

У свою чергу в південнокорейському уряді заявили, що активісти мають право проводити такі акції. При цьому, як зазначає видання, раніше, в моменти ескалації напруженості між двома країнами, схожі акції кілька разів блокувала південнокорейська поліція.

The Daily Mail зазначає, що цей запуск може бути приурочений до загибелі південнокорейського корвета "Чхонан", що затонув у Жовтому морі 27 березня 2010 року. Тоді загинули 46 моряків, Сеул звинуватив у трагедії пхеньянську владу.

Нинішню акцію з запуском листівок 26 березня заплановано на тлі загострення ситуації навколо КНДР. Нагадаємо, раніше в понеділок стало відомо, що КНДР запустила ракету в напрямку Японського моря. Це стало відповіддю на спільні американо-південнокорейські військові навчання.

Раніше в березні Рада безпеки ООН схвалила найжорсткіші санкції проти КНДР за останні 20 років.

Нагадаємо, КНДР запустила ракету дальньої дії 7 лютого, вивівши на орбіту супутник. При цьому Пхеньян діяв врозріз з резолюцією ООН, яка забороняє використання технології балістичних ракет КНДР.

Крім того, раніше КНДР заявила про успішне випробування водневої бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram