ГоловнаСвіт

Абдеслам готував нові теракти, - МЗС Бельгії

Підозрюваний у терактах у Парижі не користується своїм правом зберігати мовчання

Абдеслам готував нові теракти, - МЗС Бельгії
Фото: Пресс-служба полиции Бельгии

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс заявив, що підозрюваний у терористичних атаках у Парижі Салах Абдеслам планував нові теракти - тепер уже в Бельгії, повідомляє ВВС.

Він переказав слова Абдеслама, що він "готовий був почати все заново з Брюсселя, і це цілком могло здійснитися".

Рейндерс також сказав, що влада сприйняла ці слова серйозно, тому що "було знайдено велику кількість зброї і вибухівки під час перших обшуків, і ми виявили велику мережу людей, яка утворилася навколо нього в Брюсселі".

Наразі Абдеслам, якого підозрюють в організації й участі в терористичних атаках у Парижі в листопаді минулого року, перебуває у в'язниці суворого режиму на північний захід від Брюгге.

На думку французького прокурора Франсуа Моліна, Абдеслам грав "ключову" роль в організації атак у Парижі.

Як сказав адвокат Абдеслама в інтерв'ю газеті Le Soir, той є "справжнім скарбом. Він іде на співпрацю, він готовий спілкуватися, він не користується своїм правом зберігати мовчання".

Нагадаємо, 19 березня прокуратура Бельгії пред'явила підозру в тероризмі французові Салаху Абдесламу, якого вважають одним із уцілілих учасників листопадових нападів у Парижі, що забрали життя понад ста осіб. Його звинувачують у здійсненні терористичного акту, що спричинив убивство, а також в участі в діяльності терористичної організації.

Абдеслама спіймали 18 березня в Брюсселі, через чотири місяці після оголошення в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram